home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Word ook vrijwilliger

We zijn op zoek naar gastvrije vrijwilligers

De bibliotheek is een bijzondere plek. Vol verhalen, taal, verschillende mensen en leuke activiteiten. We werken veel samen met partners als de gemeente, Werk en inkomen Lekstroom, het onderwijs, welzijn en gezondheidszorg. Een huiskamer van de stad waar je je talenten ontwikkelt, kennis opdoet en geniet van cultuur. Avontuurlijk ingesteld zijn we zeker. Wil je onderdeel zijn van onze bruisende organisatie in Nieuwegein?

We hebben verschillende vrijwilligersfuncties en zijn momenteel op zoek naar nieuwe gastvrije vrijwilligers. Met vrijwilligerswerk lever je een bijdrage aan de maatschappij en het levert jou ook veel op. Lees hieronder de ervaringen van vrijwilligers die je zijn voorgegaan.

Vrijwilliger Tonneke | “Ik heb het 1000% naar mijn zin als gastvrouw!”

Vrijwilliger Han | “Het is echt een gezellige groep.”

Vrijwilliger Goos | “Ik geniet ervan om boekentips te geven.”

Gezocht: Gastvrije vrijwilligers (M/V/X)!

Als gastvrije vrijwilliger ben je hét visitekaartje van de bibliotheek. Je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen door het beantwoorden van hun vragen, het attenderen op onze activiteiten en je zorgt ervoor dat de bibliotheekomgeving er prettig en verzorgd uitziet.

Wat vragen wij van jou?

Je bent representatief, vindt het leuk om met mensen om te gaan en je hebt natuurlijk affiniteit met boeken. Daarnaast ben je minimaal één (vast) dagdeel per week beschikbaar. Er zijn middagdiensten (tussen 12.00 en 17.00 uur) en avonddiensten (tussen 17.00 en 20.00). Vanaf half juni zijn de diensten: van 09.00-13.00, 13.00-17.00 en 17.00-20.00 uur. In onderling overleg plannen we je in.

Interesse?

Neem dan contact op via: vrijwilligers@bibliotheeknieuwegein.nl

Bekijk ook de andere (vrijwillige) vacatures