home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Verbouwing Stadshuis

We gaan van het Stadshuis een ‘huis voor de stad’ maken.

Lees meer hierover

Een Stadshuis waar iedereen zich welkom voelt. Waar mensen elkaar ontmoeten. En iets voor elkaar kunnen betekenen. Een plek voor alle Nieuwegeiners én andere bezoekers. Daar werken verschillende partners de komende jaren samen aan. In juli 2023 zijn we gestart met de verbouwing van de onderste drie verdiepingen. De begane grond en de eerste verdieping zijn 13 juni voor een groot deel opgeleverd. Je bent hier welkom om een boek te komen lenen en aan activiteiten mee te doen. Of om hier bijvoorbeeld te komen studeren of werken. Ondertussen gaat de verbouwing gewoon door. Naar verwachting is de laatste fase (waarin met name verbouwd wordt op de tweede verdieping) eind november 2024 klaar.

Een huis voor de stad

We gaan van het Stadshuis echt een ‘huis voor de stad’ maken. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Waar je snel en makkelijk jouw paspoort ophaalt, naar jouw afspraak gaat of een boek leent. Maar waar ook van alles te beleven en te leren is. Je vindt er straks antwoord op allerlei vragen uit het dagelijks leven: over meedoen, werk en inkomen, wonen en gezondheid. En je krijgt persoonlijke hulp als je dat nodig hebt. Het Stadshuis wordt een gezellige en comfortabele plek.

Partners

Samen met Gemeente Nieuwegein, Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), het VrijwilligersHuis, KunstGein, Movactor, de GGDrU bundelen we in dit ‘huis voor de stad’ onze kennis en krachten. We laten ons aanbod beter op elkaar aansluiten en ontwikkelen samen nieuwe activiteiten. Ook kun je er als inwoner of ondernemer zelf iets organiseren. Heb je nu al een idee voor een activiteit? We horen het graag! Mail naar verbouwingstadshuis@nieuwegein.nl.

Headerfoto: Marco Heyda/Includi

Abonnementen en lid worden

Zoveel mensen, zoveel wensen! Kies daarom het abonnement dat het beste bij jou past, inclusief alle ledenvoordelen. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik studeren? Organiseren jullie ook activiteiten? Hoe kan ik mijn boeken verlengen? Kan ik boeken reserveren?

Contact

Wat is het adres van Bibliotheek Nieuwegein? Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek en de Buurtpleinen?