home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Taalbrigade NT2

Wil je beter Nederlands leren spreken en lezen? Kom dan naar de Taalbrigade NT2!

Word ook lid van de bibliotheek

Taalbrigade NT2 (18+)

Wil je beter Nederlands leren spreken en lezen? Kom dan op dinsdag en vrijdag (09.30-11.45 uur) naar de Taalbrigade NT2 in het Stadshuis. Je oefent daar samen met een vrijwilliger, of in kleine groepjes, met de Nederlandse taal.

Taalcafé NT2 (18+)

Elke zaterdagmiddag is er van 14.30 tot 16.30 uur het Taalcafé. Taalzoekers kletsen met elkaar en met vrijwilligers om zo de Nederlandse taal te oefenen. Bij het Taalcafé kun je het nieuws bespreken, koffie drinken en het dagelijkse nieuws bespreken. Ook doen we leuke taalspelletjes. Aanmelden voor het Taalcafé hoeft niet. Je mag gewoon op zaterdagmiddag binnenlopen.

Ook als er geen Taalcafé is, kun je leuke taalspelletjes doen. Kijk hier voor een paar ideeën.

Wil je thuis oefenen met Nederlands? Bekijk het overzicht met online mogelijkheden.

De taal leren mét je kind

Als ouder van een kind van 0 tot 3 heb je vaak je handen vol. Moeders of vaders die de Nederlandse taal nog niet spreken, zijn dus al druk genoeg met het opvoeden van hun kleintje. Er is dan minder ruimte om zélf te leren en om opvoedkundige vraagstukken te bespreken met andere ouders en ervaringsdeskundigen.

Bij Taalbrigade Kids krijgen moeders en vaders de kans om (samen met een vrijwilliger) de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier te leren. Aan de hand van alledaagse thema’s! De kinderen worden ondertussen opgevangen door een pedagogisch medewerker.

Wanneer het kind 4 jaar wordt, is hij of zij door Taalbrigade Kids voorbereid op sociale interactie met andere kinderen en de Nederlandse taal: het kind gaat zelfverzekerder naar school! Elke dinsdag en vrijdag van 09.30 – 11.45 uur, voor kinderen van 0-4- jaar en hun ouders.

Meer informatie

Neem ook eens een kijkje op de downloadpagina voor ons visiedocument laaggeletterdheid, diverse factsheets en infographics. Of neem contact op met Ruben Wijlacker via: taal@bibliotheeknieuwegein.nl. Hij kan je alles vertellen over de speciale Taalwaaier die we ontwikkeld hebben voor (gezondheids)professionals, boordevol tips over het taalaanbod in Nieuwegein en tips voor in de (dokters)praktijk.

Wil je thuis oefenen met Nederlands? Bekijk het overzicht met online mogelijkheden.

Abonnementen en lid worden

Zoveel mensen, zoveel wensen! Kies daarom het abonnement dat het beste bij jou past, inclusief alle ledenvoordelen. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik studeren? Organiseren jullie ook activiteiten? Hoe kan ik mijn boeken verlengen? Kan ik boeken reserveren?

Contact

Wat is het adres van Bibliotheek Nieuwegein? Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek en de Buurtpleinen?