home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Taalbrigade Kids

Oefen met de taal terwijl je kind ook aan het oefenen is!

Kinderen worden gratis lid!

Taalbrigade Kids

Als ouder van een kind van 0 tot 3 heb je vaak je handen vol. Moeders of vaders die de Nederlandse taal nog niet spreken, zijn dus al druk genoeg met het opvoeden van hun kleintje. Er is dan minder ruimte om zélf te leren en om opvoedkundige vraagstrukken te bespreken met andere ouders en ervaringsdeskundigen.

Bij Taalbrigade Kids krijgen moeders en vaders de kans om (samen met een vrijwilliger) de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier te leren. Aan de hand van alledaagse thema’s! De kinderen gaan ondertussen aan de slag met een Voorleesconsulent. Zo kun je als ouder de zorgtaken even overdragen en heb je tijd om te oefenen. Het kind leert met andere kinderen te spelen, kan wennen aan andere ‘opvoeders’ én komt zelf ook op een speelse manier in aanraking met het Nederlands. En als het spannend wordt voor het kind, is mama of papa in de buurt.

Wanneer het kind 4 jaar wordt, is hij of zij door Taalbrigade Kids voorbereid op sociale interactie met andere kinderen en de Nederlandse taal: het kind gaat zelfverzekerder naar school!

Dinsdag en vrijdag

Elke dinsdag en vrijdag van 09.30-11.45 uur in het Stadshuis. Voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders.

Vrijwilliger gezocht!

Wil jij je inzetten voor Taalbrigade Kids? We zijn op zoek naar een vrijwilliger. Bekijk hier alle informatie.

Taalaanbod

Benieuwd naar het taalaanbod in Nieuwegein? Download dan nu de Taalkaart.