home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Opgravingen bij ’t Klooster

Een dossier met publicaties over de opgravingen

Dossier opgravingen

Op bedrijvenpark ’t Klooster is begin 2017 een nederzetting gevonden van de Swifterbantcultuur (4600-3900 voor Chr.). Sindsdien worden er door RAAP* en BAAC** opgravingen verricht op dit terrein. Hierbij zijn al diverse opmerkelijke vondsten gedaan. Een skelet van een vrouw met kind van 6000 jaar geleden, bijvoorbeeld. En ook een Romeinse helm. Een visvangstplek uit de middeleeuwen. Een bijzonder goed bewaard gebleven zwaard, waarvan in totaal maar zo’n zeventien stuks gevonden zijn in Europa.

Dit dossier is een verzameling van publicaties over de opgravingen. Gegoten in de vorm van video’s, sites en persberichten. Je vindt hier boeken over gerelateerde onderwerpen. De beleidsnota van de gemeente Nieuwegein over archeologie tref je ook aan. En een tijdslijn met belangrijke periodes waaruit vondsten zijn gedaan.

*RAAP is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie, cultuurhistorie en erfgoed in Nederland. ** BAAC is een bureau voor bouwhistorie, archeologie, architectuurhistorie en cultuurhistorie.

Achtergrondinformatie

Video’s

Boeken

Websites

Afbeelding galerij