home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

CityLab

Verken de wereld van media en techniek!

CityLab 

Het Citylab is een plek waar je kennismaakt, experimenteert, leert, ontmoet en ontwerpt met (nieuwe) technologie. Met activiteiten en workshops op het grensvlak van maken, kunst en technologie voor jong en oud! Denk bijvoorbeeld aan workshops ‘creative coding’, het maken van muziek met coderen, Duurzaamheid en upcycling, het maken van je eigen green-screen film, aan de slag met een lasersnijder of het maken van kunstwerkjes van E-waste. Genoeg mogelijkheden! 

Open Lab (8+)

Kom elke tweede en vierde zaterdag van de maand naar Open Lab! 

In het Open Lab Citylab maken ouders en kinderen kennis met het lab en experimenteren ze met verschillende materialen. Ook zijn er workshops, zoals ‘Schrijf een nieuwsbericht uit de toekomst’, ‘Maak een avatar met greenscreen’, ‘Ontwerp je eigen alfabet’, ‘Maak een pop-up krant’, ‘Een datawandeling door de stad’, ‘Maak een data-selfie’, ‘Maak je eigen AR-experience’, ‘Programmeer een eigen grondmeter met de micro:bit’, ‘Maak kunst met E-waste’. Hou de agenda in de gaten voor de volgende Open Lab.

Burgerwetenschap – Telraam project 

Doe mee met wetenschappers en kom meer te weten over jouw eigen leefomgeving. 
Het zijn niet alleen wetenschappers die zich bezighouden met het meten van bijvoorbeeld de verkeersdrukte in de straat of het meten van de luchtkwaliteit. Ook inwoners kunnen meedoen! 

Doe mee met het Telraam project van Samen Meten Utrecht.  
Hoe druk is het in de straat? Hoeveel fietsers, voetgangers, auto’s en zwaardere voertuigen rijden er dagelijks doorheen? En houden auto’s zich eigenlijk wel aan de snelheid? Met Telraam kun je het zelf meten! 

Wil je deelnemen? 
Meer informatie en aanmelden kan via: Telraam – Samen Meten Utrecht 

Meer informatie 

Neem voor meer informatie en vragen contact op met Kiki Bathoorn: kiki.bathoorn@bibliotheeknieuwegein.nl.