home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Taalbrigade NT1

Wil je gericht oefenen met het lezen en schrijven? Kom dan naar de Taalbrigade NT1!

Word ook lid van de bibliotheek

Taalbrigade NT 1 (18+)

Ongeveer 16 procent van de Nieuwegeiners heeft moeite met lezen en schrijven. Nederlands spreken gaat goed maar het lezen en schrijven lukt niet of gaat moeizaam. Dit heet ook wel laaggeletterdheid. De meeste mensen die laaggeletterd zijn, weten zich prima te redden, maar toch kan het niet (goed) lezen en schrijven van invloed zijn op je dagelijks leven.

Wil je gericht oefenen met het lezen en schrijven? Kom dan naar de Taalbrigade NT1 in de bibliotheek waar vrijwilligers je kunnen helpen.

Taalbrigade op locatie

We kunnen ons voorstellen dat de drempel om naar de bibliotheek te komen hoog kan zijn. Onze vrijwilligers oefenen dan ook graag met jou in een omgeving die voor jou vertrouwd voelt, bijvoorbeeld op het werk.

Meer informatie

Neem ook eens een kijkje op de downloadpagina voor ons visiedocument laaggeletterdheid, diverse factsheets en infographics. Of neem contact op met Ruben Wijlacker via: taal@bibliotheeknieuwegein.nl. Hij kan je alles vertellen over de speciale Taalwaaier die we ontwikkeld hebben voor (gezondheids)professionals, boordevol tips over het taalaanbod in Nieuwegein en tips voor in de (dokters)praktijk.

Abonnementen en lid worden

Zoveel mensen, zoveel wensen! Kies daarom het abonnement dat het beste bij jou past, inclusief alle ledenvoordelen. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik studeren? Organiseren jullie ook activiteiten? Hoe kan ik mijn boeken verlengen? Kan ik boeken reserveren?

Contact

Wat is het adres van Bibliotheek Nieuwegein? Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek en de Buurtpleinen?