home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Karien Verhagen

Karien Verhagen

Wie ik ben

Karien Verhagen is geboren en getogen in Vught. Ze voltooit haar Gymnasium b opleiding aan het Marialyceum in ’s Hertogenbosch en gaat daarna muziekwetenschap studeren aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Naast die studie studeert zij ook een tijdje wiskunde en rechten.

In de informatica zou zij uiteindelijk haar draai vinden en niet onbelangrijk ook haar brood verdienen. Haar belevenissen als informaticadeskundige, als vrouw, als musicus, als brabantse en moeder van twee kinderen  leveren nogal wat prettige en minder prettige botsingen op. De beslissing om dat dan ook maar eens op te schrijven resulteert naast leerboeken over Business Intelligence en een non-fictie verhaal onder andere dit boek op: “Flikker toch op”. Het moet maar eens gezegd!

Waarom ik ben gaan schrijven

Veel schrijvers worden gedreven door de vrees dat hun verhalen verloren gaan. Ze voelen de noodzaak het verhaal voor de toekomst veilig te stellen. Andere schrijvers zitten zo vol met prachtige teksten dat het zonde zou zijn om ze slechts eenmaal voor een beperkt gehoor voor te dragen. Als er grote aantallen van die verhalen gedrukt over de toonbank gaan levert dat bovendien een prettige erkenning en beloning op. Ook dat vooruitzicht kan een schrijver motiveren. Als is het bij “Flikker toch op” zeker (nog) niet zover…

Mijn manier van werken

“Flikker toch op” is een verzameling korte stukjes tekst met geen andere gezamenlijke noemer dan dat het gedachten of ervaringen zijn van Karien Verhagen. ‘Klodders’  zonder pretentie zoals de schrijver het zelf noemt. Eén verhaallijn lijkt niet haalbaar. Het is een afspiegeling

van de veelkleurigheid van de schrijver. Immers: schrijfstijlen zijn er velen: van een grove tekening naar het detail toewerken of als een evolutie steeds een stukje erbij, springend in de tijd of wisselend van hoofdpersoon. In dit boek zul je er vergeefs naar zoeken.

Mijn schrijftip voor anderen

Schrijven is een eenzaam proces. Toch is het noodzakelijk er velen bij te betrekken, Behalve uitgevers en redacteurs, zorg voor zoveel mogelijk verschillende meelezers. Reflecteer met gelijkgestemden en niet-gelijkgestemden over de tekst en schrap wat zij zeggen dat beter kan worden weggelaten of veranderd. Zorg dus ook voor een ruime hoeveelheid tekst zodat er flink geschrapt kan worden. Dat komt de kwaliteit erg ten goede!

Mijn boeken

  • Flikker toch op