home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Zorgtechnologiemarkt op 19 oktober

di 10 okt 2023

Apps, beeldbellen, alarmeringssystemen, een druppelbril, een medicijndispenser of controle op afstand?! Ooit gehoord van Medido? Een greep uit het aanbod van zorgtechnologie. Steeds meer aspecten van de zorg worden gedigitaliseerd of geautomatiseerd. Van digitaal een afspraak maken met je huisarts of apotheek tot en met een automatische medicijndispenser.

Maar hoe werkt het? Hoe kan ik hier mee aan de slag? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan ik dit gebruiken in het dagelijkse leven? Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst? En, ook niet onbelangrijk: is het betaalbaar? 

Kom op donderdag 19 oktober naar de zorgtechnologiemarkt op Buurtplein Zuid en ervaar welke technologische hulpmiddelen je kunt inzetten in het dagelijks leven voor jezelf of je naasten. We beginnen om 14.00 uur met de markt. Er is ook een vragenuurtje, waar je terecht kunt bij experts en zorgprofessionals. Samen gaan we in gesprek over alle mogelijkheden in de zorgtechnologie!

Stel je vragen o.a. aan Zorgspectrum, de wijkverpleegkundige, Medipoint, Hogeschool Utrecht, Zorg4Nieuwegein, de apotheek en de overige zorgprofessionals van het Buurtplein Zuid.

Dit staat er op het programma:

  • 14.00-14.30 – Loop binnen over de markt en bekijk én ervaar de verschillende materialen uit de zorgtechnologie.
  • 14.30-15.30 – Vraag het aan…-uurtje. Stel je vragen aan de wijkverpleegkundige, de apotheker of de expert in thuiszorg hulpmiddelen.
  • 15.30 – 16.00 – Kijk nog even rond en ervaar wat de materialen voor je kunnen betekenen.

Kom langs op 19 oktober, ontdek en stel je vragen.