home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Zomerse activiteiten voor senioren

vr 1 jul 2022

De bibliotheek organiseert deze zomer allerlei activiteiten voor senioren. Zo staan voor het PLUS-café twee zomerse thema’s op het programma: de cultuurproeverij en zomerkriebels. Op de planning staan verder de voorleeslunch eind augustus waar na de lunch de mooiste verhalen uit de wereldliteratuur worden voorgelezen. Het gratis digi-spreekuur, elke dinsdag, gaat gewoon door. U bent van harte welkom op De tweede verdieping!

In juli staat een ‘cultuurproeverij’ op het programma van het PLUS-café. U kunt ‘proeven’ aan allerlei verschillende disciplines, zoals kunst, cultuur en geloof. Maar ook dans, wereldgerechten en reizen komen aan bod. We trappen de maand af op maandag 4 juli (om 14.30 uur). Die middag kunt u hapjes proeven uit verschillende culturen. Welk verhaal schuilt er achter dat hapje? Is het gekoppeld aan de cultuur van een land? Of is het een familierecept? Oproep: Neem zelf ook een bijzonder hapje mee en laat anderen genieten van uw familierecept of cultureel hapje! Ook bijzonder: op maandag 11 juli komt er iemand langs van DE KOM om te praten over het cultureel programma van ‘KOM OP dinsdag’. Laat vooral uw stem horen!
Het PLUS-Café cultuurproeverij vindt plaats op 4, 11, 18 en 25 juli  van 14.30 – 16.00 uur.

Zomerkriebels

In augustus kiezen we in het PLUS-Café voor een ander zomers thema: zomerkriebels. Want als het mooi weer is, trekken we er graag op uit. Wat gaan we doen; een boottocht maken, naar een museum of picknicken in het park? Een mooie wandeling maken, spelletjes spelen of lekker dansen? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En hoe vindt u de weg in Nieuwegein?
PLUS-Café zomerkriebels vindt plaats op 1, 8, 15, 22 en 29 augustus van 14.30 – 16.00 uur.

Digi-spreekuur & voorleeslunch

Vragen over je computer, laptop, E-reader, mobiel of tablet en kom je er zelf niet uit? Elke dinsdagochtend is er een gratis digi-inloopspreekuur van 10:00 – 12:00 uur in bibliotheek, speciaal voor senioren.
De voorleeslunch staat deze zomer gepland op woensdag 31 augustus van 11.00 uur tot 13.00 uur. Voor de voorleeslunch kun je je aanmelden via de website van de bibliotheek.

Alle activiteiten voor senioren vindt u op de website van De tweede verdieping.