home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Zomerprogramma voor jongeren van start

ma 20 jul 2020

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan hoef je je deze zomervakantie niet (meer) te vervelen. Het Geina zomerprogramma is namelijk begonnen! Samen met de gemeente, MOvactor, SportID, DE KOM, jongeren én de bibliotheek is er een bomvol zomerprogramma voor jongeren opgesteld. Keuzestress, anyone?

Deze week start voor veel Nieuwegeinse jongeren de zomervakantie. Toch is het door corona waarschijnlijk voor veel jongeren een andere vakantie dan normaal. Misschien ga je niet op vakantie en heb je thuis ook minder te doen. Reden voor de gemeente Nieuwegein en verschillende partners om de handen ineen te slaan.

Voor en door jongeren

person holding container of makeup brushes

Ruim 700 jongeren hebben digitaal meegedacht om het zes weken durende programma samen te stellen. Het resultaat? Je kunt onder andere naar een openluchtbioscoop, meedoen aan een voetbal- en basketbaltoernooi, gaan golfen in sportpark Galecop en een hiphop dansles volgen. Spelliefhebbers doen mee aan het 30 seconds toernooi en op buurtplein Doorslag kun je een dagje model zijn. Kortom: voor iedereen is er iets leuks te doen.

De mede-organisatoren van het programma.

Op donderdag 13 augustus ben je welkom in de bibliotheek voor de Friday Football Tour. Je kunt dan van 13.00 tot 17.00 lekker een middagje Fifa spelen!

Je vindt alle activiteiten van het zomerprogramma voor jongeren op de website van Geina en op de Instagrampagina. Meer leuke activiteiten en leestips vind je op onze zomerpagina.