home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Zomer(lees)plezier met de bieb

ma 29 jun 2020

N.B. Dit artikel gaat over 2020. Wil je weten wat de bieb in de zomer in 2021 te bieden heeft? Klik dan even door.

Meer dan een bibliotheek, dát zijn wij. Op deze Zomer(lees)plezierpagina (leuk scrabblewoord!) vind je daarom naast inspirerende boekentips tips voor zomeractiviteiten en meer leuke nieuwtjes.

We vertellen je graag wat wij – of onze samenwerkingspartners – deze zomer voor jou/je kinderen in petto hebben! Leuk voor de reizigers én de thuisblijvers onder ons.

Tip: Neem regelmatig een kijkje op deze pagina, waarin we keer op keer nieuwe tips met je zullen delen.

Reizen in een boek…

Nog geen lid van onze bibliotheek? De zomervakantie leent zich perfect om eens te proeven van een aantrekkelijk lidmaatschap. Zoals een flexibel maandabonnement: 4 weken lang boeken lenen – en de boeken die je op de laatste dag leent, kun je nog 3 weken in je koffer houden. Dat is 7 weken leesplezier!

Het abonnement stopt vanzelf en kost €8,50 + €6,00 administratiekosten. De smaak te pakken? Als je besluit jaarlid te worden, krijg je meteen €8,50 korting. Direct afsluiten?

Boekentips van het team
Of je nu op vakantie gaat of dicht bij huis blijft, met een boek is een reis altijd toegankelijk. Naar de geschiedenis, een ver oord of een romantisch tafereel: jij kiest de bestemming! Kun je wel wat boekentips gebruiken? Het team van De tweede verdieping tipt favorieten die niet op je e-reader of in je koffer mogen ontbreken.

Extra lange boekensale
Wil je lekker lang lezen tijdens de zomeravonden en ben je nog op zoek naar prachtige boeken? Sla dan je slag voor € 1,50 per titel bij onze boekensale, die dit jaar extra lang duurt: van 1 juli tot 1 september.

Een (boek)cadeautje van ons aan jou

Beleef een zomer vol verhalen met de VakantieBieb, een cadeautje van alle bibliotheken aan heel Nederland. In deze gratis app vind je deze zomer naast e-books ook luisterboeken, voor elk en voor alle leeftijden wat wils: van detectives tot chicklit, van literatuur tot informatief.

Kortom, de app staat garant voor uren leesplezier en helpt daarnaast om die welbekende leesdip bij kinderen na de zomervakantie te voorkomen.

P.S. Lid van de bibliotheek? In september wordt de nieuwe online Bibliotheek-app gelanceerd. Nieuwsgierig? Probeer dan nu alvast de BETA-versie op je telefoon of tablet!

Zomeractiviteiten voor jong & oud…

Update 13-7-2020: Eerder schreven we over onze activiteiten Game Masters, Hack je kleding en de Science School. Deze zitten inmiddels vol.

Sportief bezig zijn stopt niet in een vakantie, moet Sport ID gedacht hebben, want ook dit jaar heeft het diverse leuke activiteiten op het programma staan. Een kijkje nemen op de site van de Zomerspelen is ook echt een aanrader!

De Ruilfabriek biedt ook leuke activiteiten aan voor kinderen, in de week van 24 tot 29 augustus. Bekijk het aanbod hier.

Bang dat je kind zich gaat vervelen? Nou, daar is geen enkele reden toe. Kijk maar! En ook voor het hele gezin heeft Nieuwegein genoeg in petto.

Geina zomerprogramma voor jongeren
Fan van voetballen? Op donderdag 13 augustus zijn jongeren welkom in de bibliotheek voor de Friday Football Tour. Je kunt dan van 13.00 tot 17.00 lekker een middagje Fifa spelen! Aanmelden kan via de e-mail.

Meer weten over álle activiteiten van het zomerprogramma voor jongeren? Lees dan ons artikel ‘Zomerprogramma voor jongeren van start‘ of neem een kijkje op de website van Geina.

Te gekke workshops voor jongeren

Word jij deze zomer net zo soepel met je woorden als Jörgen Gario? Of leert Stefano Keizers jou de beste grappen maken? De komende weken leer je bij jouw favoriete taalbazen dé trucjes met taal (podcast, vlog, een verhaal of leuke songtekst). Ook Manon Uphoff, bij ons te gast vlak voor de lockdown, geeft een leuke, gratis workhop.

DE KOM is ‘back’! Met een nieuw programma dat perfect is voor een klein publiek en de huidige tijd, maar wat een ouderwetse theaterbeleving belooft. Houd de website in de gaten voor de actuele agenda.

Zomeractiviteiten in de bieb
Wil je weten welke activiteiten doorgaan in de zomervakantie? Je ziet het hier.

Nog meer vakantie(lees)plezier?

Deze links zijn de moeite waard:

De leukste webinars voor druilerige dagen

Lezen, lezen, lezen…. en nog meer lezen

Hiermee verveelt je kind zich voorlopig niet

Hiermee verveel jij je voorlopig niet

Oefenen met lezen en taal

Top 5 vakantieapps voor reizen in eigen land

Op reis met een kinderboek

Wijs op reis

Ontdek Nederland

Laat je inspireren door Zomergasten 2020

Laat je inspireren door Zomergasten 2019