home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Zomer met de bieb | jeugdactiviteiten

do 16 jun 2022

De Summerschool in juli is dé plek voor ontdekkers en professoren van de toekomst. En wist je dat je in juli en augustus ook culturen kunt ontdekken binnen en buiten de bieb? Voor avonturiers is er genoeg te doen: van een fossiel namaken tot op expeditie gaan (net zoals bij Expeditie Robinson!). Lees hieronder meer, bekijk de folder en geef je snel op.

Summerschool (8 t/m 13 jaar)

We starten in de eerste week van de zomervakantie met de jaarlijkse Summerschool. De Summerschool is dé plek voor ontdekkers en professoren van de toekomst (8 t/m 13 jaar).

Op dinsdag 12 juli komen de knotsgekke professoren van Mad Science op bezoek bij de bibliotheek. Tijdens deze workshop word je meegenomen in de ruimte! Woensdag 13 juli staat in het teken van proefjes en testjes! Maak je eigen raket en vuur het af met water en luchtdruk. Op Donderdag 14 juli sluiten wij af met de workshop meten is weten! Hoe zuur is het water? Hoeveel fijnstof zweeft er in de lucht? 

In het boek Superjuffie in de soep gaat superjuffie de zee redden van plastic vervuiling. Wat zouden wij kunnen doen als blijkt dat er veel fijnstof in de lucht zweeft? 

Zomeractiviteiten (4 t/m 13 jaar)

Tijdens de zomeractiviteiten in de tweede, derde, vierde en vijfde week (19 juli t/m 11 augustus) kunnen kleinere en grotere kinderen (4 t/m 13 jaar) op reis.

Je begint je reis op dinsdag 19 juli in Spanje, waar je je eigen tapas en muziekinstrument maakt. Op donderdag 21 juli ga je als gladiator naar je eerste schooldag. Lees alvast het avontuur van Julius Zebra Rollebollen met de Romeinen en bewonder een échte Romeinse helm in de bieb!

Na de heerlijke Spaanse hapjes kan je op dinsdag 26 juli lekker bewegen en spelen in sportzaal Wijkersloot. Op donderdag 28 juli luister je met de voorleespoppenkast naar Liza vindt een fossiel. Je kunt daarna zelf op zoek gaan naar fossielen.

Dinsdag 2 augustus proef je een stukje Italië door je eigen pizza te bakken en op donderdag 4 augustus stap in je in de wondere wereld van Harry Potter met het Zwerkbaltoernooi.

In de vijfde week en laatste week gaan we op dinsdag 9 augustus picknicken, voorlezen en een eigen kijkdoos maken in Fort Vreeswijk. Wij eindigen het mooie zomerprogramma met Expeditie Robinson bij het Natuurkwartier op donderdag 11 augustus. Lukt het jou om de proeven te doorstaan?

Gratis meedoen

Summerschool en de zomeractiviteiten zijn gratis voor jeugdleden – en lid worden is t/m 18 jaar ook helemaal gratis. Bekijk de agenda voor alle activiteiten, extra informatie en om je online aan te melden voor de activiteiten en de workshops.