home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Welkom terug!

wo 19 mei 2021

Na vijf maanden mogen we eindelijk weer de deuren opengooien voor onze bezoekers. Een vertrouwde plek om naartoe te gaan, al zul je misschien ook verrast worden door een aantal veranderingen. We hebben namelijk van de gelegenheid gebruikgemaakt om een herinrichting te doen. Op deze pagina zetten we de grootste wijzigingen op een rijtje. Maar eerst: welkom terug! (PS Bekijk hier nog even de huidige maatregelen voordat je langskomt). In de agenda kun je zien welke activiteiten online of fysiek plaatsvinden.

De grootste wijzigingen zijn:

  • Bij binnenkomst zie je een roomdivider, bestaande uit vitrines en presentatieblokken, die de ruimte afschermt. Toekomstige Willie Wortels leren hier alles over techniek en media.
  • Het infopunt is helemaal vernieuwd.
  • De twee grote boekenkasten achterin de leeszaal maakten plaats voor veel meer studieruimte; ook rondom de kolom zijn werkplekken aangebracht. Mét veel groen!
  • Op de jeugdafdeling zijn de prentenboekenbakken anders gerangschikt. En de ruimte in het atelier is nu af te scheiden met een geluiddempend gordijn, zodat bijvoorbeeld de kidsredactie daar opnames kan maken.

Door deze wijzigingen hebben we ook de collectie wat moeten verplaatsen.

De grote wijzigingen wat betreft de collectie zijn:

  • De boeken over Nieuwegein – en van Nieuwegeinse auteurs – vind je nu allemaal in de vierkante kast bij het infopunt, samen met een vitrine gevuld door het museum. Ze staan in de buurt van de kolom met de werken van Nieuwegeinse kunstenaars.

Zo vind je nu alles van, en over, Nieuwegein dichtbij elkaar. In die vierkante kast vind je trouwens ook je reserveringen, lekker dichtbij het uitleenapparaat dus. Of ga je misschien liever zelf weer boeken zoeken nu het weer mag, in plaats van te reserveren?

  • De collectie van het Taalplein is verplaatst naar de leeszaal, waar ook elke week de Taalbrigade en het Taalcafé plaatsvindt.
  • De Grootletterboeken zijn dichterbij de ingang geplaatst; je vindt ze nu bij pilaar 4, ter hoogte van de plek waar voorheen de reserveringen stonden.
  • De spannende boeken zijn iets verplaatst, waardoor er op het eind ruimte vrijkwam. Daar hebben we de Engelstalige romans neergezet, met daarachter de Young Adult-boeken, zodat deze weer dichtbij de jeugdcollectie te vinden zijn.

Mocht je iets niet kunnen vinden, dan kun je altijd één van de medewerkers vragen te helpen.

Welkom terug op de vloer!