home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Week van het geld

di 16 mrt 2021

Lukt het jou om elke maand een bedrag opzij te zetten? Of houd je juist aan het eind van je geld altijd een stukje maand over, om met Loesje te spreken?

Van 22 t/m 27 maart wordt in Nieuwegein de Week van het Geld georganiseerd, vol leuke en educatieve activiteiten over geld. Doe bijvoorbeeld mee met een escaperoom waarbij je kennis over geldzaken moet hebben om de opdrachten op te lossen. Of volg de online bijeenkomst van U-Centraal over alle regelingen voor mensen met een lager inkomen en krijg direct tips om te bezuinigen.

In de bibliotheek gaat het PLUS-café op maandag 22 maart in gesprek over leuke dingen doen voor minder geld. Tijdens de ouder-kindochtend op woensdag 24 maart wordt het boekje Eiki en Oeki moeten betalen gelezen, met een passende activiteit.

Meer weten over omgaan met geld?

Eigen tip van de bibliotheek: heb je een stadspas? Dan is het abonnement op de bibliotheek gratis. Je betaalt alleen eenmalig 6 euro inschrijfkosten.
Inschrijven kan op maandag t/m zaterdag tussen 0900 – 1700 uur in de bibliotheek, op vertoon van Stadspas.
Let op: dit abonnement gaat niet ten koste van een ander jaarabonnement sport/cultuur.

Sites

  • Nibud – Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) is een onafhankelijke stichting (not-for-profit) die informeert en adviseert over de financiën van huishoudens.
  • Financer – tips voor (gratis) apps voor het huishoudenbudget
  • Radar – de bespaartips van het consumententelevisieprogramma