home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Week van de Poëzie: Vriendschap en eenzaamheid

wo 11 jan 2023

Vriendschap is het thema van de Week van de Poëzie (26 januari t/m 1 februari). In de bibliotheek komt dichter/journalist Joris van Casteren op bezoek die juist het tegenovergestelde van vriendschap behandelt: eenzaamheid. En van dichter David Troch leren we gedichten maken met woorden van maar één lettergreep. 

Eenzaamheid heeft een gezicht

Joris van Casteren is coördinator van de stichting De eenzame uitvaart, die overledenen zonder familie of sociaal netwerk een persoonlijk afscheid biedt met een gedicht. Op donderdagavond 26 januari vertelt hij hierover en over het boek dat hij over eenzaamheid schreef. Dit boek is Boek van de Maand januari in onze bibliotheek.
De toegang voor de avond Eenzaamheid heeft een gezicht is vijf euro. Meld je online aan.

We slaan rechtsaf, de huiskamer die meneer S. in bezit nam. Op de aangevreten bank in de hoek heeft hij gelegen. De kamer bestaat uit boeken. Ze stromen uit de kasten; een woeste lawine die zich op de grond vermengt met ongeopende post, kranten, folders en plastic tassen en die zich bij het raam verheft om een nauwelijks nog als zodanig herkenbaar bureau te verzwelgen.

Fragment uit het verslag van eenzame uitvaart #278

Gedicht met één lettergreep

Op vrijdag 27 januari geeft David Troch van 09.30 – 11.00 uur een online workshop poëzie, voor anderstaligen, laaggeletterden en poëzieliefhebbers. Troch schreef een bundel met eenlettergrepige gedichten: “Voor jou wou ik een huis zijn”.
Deelname is gratis. Meld je online aan