home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Week van de opvoeding – ontmoet andere ouders

di 21 sep 2021

Wat vind je belangrijk om je kinderen mee te geven in de opvoeding? Wat voor soort ouder wil je zijn voor hen? En hoe zorg je tegelijkertijd goed voor je gezin én goed voor jezelf? In de Week van de opvoeding (4 t/m 10 oktober) draait alles om ontmoeting en uitwisseling van kennis – met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. 

Week van de opvoeding bij De tweede verdieping

Ook bij bibliotheek De tweede verdieping kun je in de Week van de opvoeding terecht voor informatie en allerlei leuke activiteiten rondom het ouderschap:

  • Op maandag 4 oktober (10.00 tot 11.00 uur) opent Lucas Oldeman van het consultatiebureau De Week van de opvoeding. Bij de opening krijg je van Lucas een leuke opdracht mee om in de Week van de Opvoeding mee aan de slag te gaan. 
  • Op woensdag 6 oktober (10.00 tot 11.00 uur) is timemanagementcoach Leonie Labrie te gast bij de ouder-kindochtend. Tijdens deze ouder-kindochtend bespreken we waarom tijd voor jezelf maken met vallen en opstaan gaat. Want wellicht ben je na de vakantie vol goede moed begonnen (“dit ontspannen gevoel ga ik volhouden”), maar inmiddels ben je weer gewoon chef ‘Ik-regel-alles’.
  • Op vrijdag 8 oktober (10.00 tot 11.00 uur) zal Lucas Oldeman van het consultatiebureau de week in de bibliotheek afsluiten en kunnen de laatste vragen en tips met elkaar gedeeld worden.    

Het hele jaar door: de ouder-kindochtend

Bij De tweede verdieping kun je hiervoor niet alleen in deze ene week terecht, maar het hele jaar door. Tijdens onze ouder-kindochtenden (elke woensdag, 10.00 tot 11.00 uur) kunnen ouders, grootouders en kinderen samen lekker spelen, lezen en ontspannen. Samen deel je je ervaringen, bespreek je waar je tegenaan loopt, en wissel je tips uit. 

Opvoedcollectie

Op zoek naar meer informatie over opvoeden en het ouderschap? In De tweede verdieping vind je een uitgebreide opvoedcollectie op de jeugdafdeling.  
 
Misschien bieden onderstaande boeken inspiratie voor het ouderschap?