home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Voorjaarsvakantie in de bieb

do 16 feb 2023

Tijdens de voorjaarsvakantie is er weer genoeg te doen voor kinderen binnen en buiten de bibliotheek in Nieuwegein. Presenteer je eigen weerbericht in onze pop-up studio, ga aan de slag met verschillende proefje en doe mee aan een schrijfworkshop van Milouska Meulens.

Studio weerbericht: Het weer vroeger en nu

Het weer is belangrijk! Het weer bepaalt hoe we bouwen, hoe we ons kleden, wat we doen. We kijken of luisteren dus vaak naar het weerbericht. Kom daarom op dinsdag 28 februari t/m donderdag 2 maart tussen 12:00 – 16:00 naar het Natuurkwartier om je eigen weerstation te maken. Voorspel ook het weer en presenteer het weerbericht in onze pop-up studio.

foto: Annemieke van der Togt

Schrijfworkshop van Milouska Meulens

Ontmoet Milouska Meulens en schrijf je eigen verhaal! Op donderdag 2 maart 14:30 – 16:00 komt Milouska Meulens op bezoek bij de bibliotheek. Milouska is o.a. bekend van het Jeugdjournaal en haar prachtige debutverhaal Elin. Tijdens deze workshop leer je in korte tijd een verhaaltje schrijven met een kop, een romp en een staart. Met maar 26 letters van alfabet zijn al miljoenen verhalen geschreven, Miljarden! Allemaal zijn ze anders. Lang, kort, verdrietig of grappig. Wat voor verhaal wil jij schrijven?  De workshop is gratis en is voor kinderen vanaf 8 jaar. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Open Lab  – Proefjes over het weer

Trek je labjas aan en zet je veiligheidsbril op! Zaterdag 4 maart 14:00 – 16:00 staat het Open Lab ook in het teken van het weer. Ga aan de slag met verschillende proefjes en maak je eigen wolk, ontdek het belang van zuurstof in de lucht, het effect van warme lucht en maak je eigen windkrachtmeter.

Bekijk ook andere leuke activiteiten in Nieuwegein: