Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

De Bibliotheek is weer geopend in het Stadshuis!

do 22 jun 2023

Van juli 2023 tot en met december 2024 verbouwen we de onderste drie verdiepingen van het Stadshuis tot een gezellige en comfortabele plek. Waar je snel en makkelijk je paspoort ophaalt, de weg vindt naar je afspraak en een boek leent. Maar waar ook van alles te beleven en te leren is voor jong en oud. Toffe activiteiten en bijzondere lezingen. Een Stadshuis waar iedereen zich welkom voelt!

De begane grond en eerste verdieping zijn sinds 13 juni weer geopend voor publiek. We hebben onze openingstijden verruimd: op maandag t/m vrijdag ben je welkom van 8.00-20.00 uur (zelfservice tot 9.00 uur) en op zaterdag van 9.00-17.00 uur. Kom je ook snel een kijkje nemen?

De activiteiten die tijdens de verbouwing van de eerste fase plaatsvonden op de Buurtpleinen komen weer terug naar de centrale vestiging. Bekijk ze in de agenda.

Aantrekkelijke actie

En, ben je nog geen lid? We hebben nu een heel aantrekkelijke actie. Lees hier meer over.

Oasis opent op 21 juni

Oasis is dé plek voor jongeren in het Stadshuis. Iedereen is welkom bij de opening van deze plek op 21 juni vanaf 19.30 uur. Kom luisteren naar relaxte muziek en spoken word, geniet van gratis chocomelk en ontdek ook het nieuwe CityLab (voor alle leeftijden!).

Proefdag op 19 juli

Nu de begane grond en eerste verdieping van het Stadshuis weer open zijn is het tijd voor een feestje. Op vrijdag 19 juli (van 10.00-22.00 uur) laten de gezamenlijke partners je kennismaken met de nieuwe omgeving. Doe mee aan workshops en geniet van diverse optredens.

Werken en studeren

Wil je komen werken in het Stadshuis? Dat kan! Bekijk de info over onze werk/studieplekken hier. Je kunt mogelijk nog wat geluidsoverlast ervaren. Op de Buurtpleinen ben je ook van harte welkom om te werken of studeren.

Meer informatie over de verbouwing?

Meer informatie over de verbouwing kun je vinden op de nieuwe website van het Stadshuis.

Heb je nog vragen aan de bibliotheek Nieuwegein? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen en/of mail naar klantenservice@bibliotheeknieuwegein.nl

Foto: Marco Heyda, Includi

Mis je een boek in de collectie? We horen het graag!

Zoveel mensen, zoveel (boeken)wensen. Omdat we er voor iedereen zijn, horen we het graag als jij een titel in de collectie mist. Je kunt jouw suggestie op deze pagina delen.

Bedankt voor je begrip en graag tot ziens in de bieb of bij één van de andere locaties!