home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Tentoonstelling uitvinding Wi-Fi

di 1 sep 2020

Wist je dat… in Nieuwegein de voorloper van Wi-Fi is uitgevonden? Vanaf 1 september zijn de oude prototypes van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, te zien in de bibliotheek. Ook is de milestone award* plaquette, die Nieuwegein in 2019 uitgereikt kreeg, te bekijken. Hiermee heeft Nieuwegein een permanente tentoonstelling over de uitvinding van Wi-Fi.

Burgemeester Frans Backhuijs opende vandaag de tentoonstelling en nam het eerste exemplaar van het boekje ‘De wieg van Wi-Fi stond in Nieuwegein’, geschreven door archivaris Jacques Lemmink, in ontvangst. Dit boekje is ook te verkrijgen bij de Bruna en binnenkort te leen in de bibliotheek.

Bewoners hebben vanaf nu de mogelijkheid om bij een bezoek aan de bibliotheek een kijkje te nemen bij de plaquette en de vitrine met bijzondere producten rond de uitvinding van Wi-Fi.

*De milestone award is de derde die ooit werd uitgereikt in de Benelux. Eerder kregen de uitvinding van de cd (1979) en die voor de ontdekking van supergeleiding (1911) een milestone award.

Leuk om te lezen:
Hallo wereld, hallo computer : wat iedereen zou moeten weten over digitale technologie
Wonderjaren : hoe technologie in de jaren tachtig en negentig ons dagelijks leven veranderde