home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Roel Zuidhof nieuwe bestuurder bibliotheek

di 7 dec 2021

De bieb heeft sinds 1 december een nieuwe bestuurder! Roel Zuidhof (54) werkte bij verschillende bibliotheken in Gelderland, het laatst als directeur van Bibliotheek Nijkerk. We wensen hem heel veel plezier en succes!

Enthousiast en optimistisch

Zuidhof is geboren in Groningen en studeerde daar ook. Hij woont in Amersfoort. Roel Zuidhof omschrijft zichzelf als enthousiast en optimistisch, met veel oog voor cultuur en gastvrijheid. In zijn vrije tijd zeilt hij graag op de wadden, verdiept hij zich in (militaire) historie en bezoekt hij (culturele) festivals – als dat weer kan natuurlijk. Daarnaast is hij actief in diverse besturen. Leuk weetje: Roel Zuidhof was aanwezig bij de onthulling van het historisch zwaard in de bieb. Hij vertelt: “Ik ben zeer geïnteresseerd in historie en archeologie. Het was dus een prachtig moment om mee te maken en het zwaard bijna te kunnen aanraken.”

“Ik zie er naar uit om leiding te gaan geven aan de mooie organisatie die De tweede verdieping is, met zeer deskundige medewerkers en zeer betrokken en enthousiaste vrijwilligers”, vertelt Roel Zuidhof. “Er liggen mooie kansen zoals de nieuwe plannen voor het Atrium. Ik wil heel graag de inwoners en organisaties in Nieuwegein leren kennen en ga graag in gesprek. Het nieuwe boek over Nieuwegein (50 jaar Nieuwegein: gepland, gelaagd, geslaagd) ben ik als voorbereiding al aan het lezen.:-) Geweldige verhalen staan erin, maar ik hoor ze graag ook van u!”

Ik wil heel graag de inwoners en organisaties in Nieuwegein leren kennen en ga graag in gesprek!

Roel Zuidhof

Over De tweede verdieping

De tweede verdieping wil als bibliotheek een ‘third place’ zijn: een plek waar iedereen zich welkom voelt en waar mensen elkaar ontmoeten. Een huiskamer van de stad waar je je talenten ontwikkelt, kennis opdoet en geniet van cultuur. Wil je meer weten over de bieb? Kijk dan op de over ons-pagina, of blader door onze informatiematerialen bij downloads.

Foto: Nel Schoon/Bibliotheek Nijkerk.