home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Reizen door de tijd bij #workshopwoensdag

do 19 mei 2022

Hoe kun je reizen in de tijd? Welke manieren zijn er? Gebruik je een tijdmachine, is er een magisch object aanwezig, ga je een portaal door? Voor alle kinderen (en grote mensen) die houden van lezen, schrijven én reizen door de tijd is er op woensdag 15 juni (van 15:30-17:00) een spannende schrijfworkshop met jeugdboekenschrijver Tanja de Jonge. Naar welke tijd reis jij?

Tanja de Jonge houdt van verhalen waarin mensen kunnen tijdreizen. Zelf schreef ze het boek Tijdrovers, waarin Siem een dag terug in de tijd reist om zijn zusje te redden. Door het schrijven van dit verhaal ontdekte Tanja wat er allemaal voor nodig is om een goed kloppend tijdreisverhaal te maken.   

“Tijdens de workshop laat ik je voorbeelden zien van tijdreizen in films en ik lees fragmenten voor, waarin tijdreizen een rol speelt. Op welke manieren reizen mensen door de tijd in verhalen? Gaan ze naar het verleden of naar de toekomst? En waarom willen ze dat eigenlijk doen?” 

Zelf op reis

“Daarna bespreek ik met jou de kneepjes van het vak en mag je zelf een verhaal bedenken over tijdreizen. Hoe ga je door de tijd reizen en waarom? Ga je de toekomst of juist het verleden in en wat ga je doen?”

Voor wie is de workshop? “Vooral voor kinderen die interesse hebben in schrijven, of liefde hebben voor verhalen. Maar ook als je houdt van games, want ook daarin reis je vaak in de tijd.” Wat je mee moet nemen? “Een grote dosis fantasie en een goed humeur! Wil je wel eens door een andere tijd reizen, kom dan vooral meedoen!”

Tanja de Jonge debuteerde in 2009 als jeugdboekenschrijver met het boek Dwaalspoor in de diepteSindsdien werkt ze als schrijver en geeft ze ook workshops creatief schrijven op scholen. “Schrijfvaardigheid is hierin natuurlijk van belang, maar een spannend verhaal laat ook de verbeeldingskracht van lezers groeien. Belangrijk, want wie zijn fantasie leert gebruiken, ontwikkelt zijn creativiteit. Dat leert je creatieve oplossingen te bedenken en anders naar dingen te kijken.”  

Wanneer?

Kom dus op woensdag 15 juni – 15:30 – 17:00  naar de spannende schrijfworkshop met jeugdboekenschrijver Tanja de Jonge. Naar welke tijd reis jij?