home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Regenboogkast in het atrium

vr 11 mrt 2022

CDA-wethouder Jan Kuiper opende op vrijdag 11 maart met een bijbelverhaal de kleurrijke regenboogkast in het atrium. De regenboog is het teken van het verbond dat met de mens werd gesloten toen Noach na de zondvloed de aarde weer betrad. Sindsdien is de regenboog het symbool dat de mens er mag zijn, niemand uitgezonderd. En daarmee is de regenboog een passend symbool voor de LHBTIQ+-gemeenschap.

De regenboogkast is een initiatief van de bibliotheek en sluit aan op de Regenboogagenda van de gemeente. In de kast vind je boeken voor jong en oud, informatief én verhalend. Het is namelijk van belang dat de LHBTIQ+-gemeenschap ook boeken kan lezen waarin niet per sé heteroseksualiteit de norm is, maar er ook ruimte is voor andere relatievormen. In de regenboogkast (en in de collectie van de bibliotheek zelf) vind je daarom bijvoorbeeld prentenboeken over twee vaders die een kind opvoeden of Young Adult-boeken waarin opgroeiende pubers hun eigen seksualiteit ontdekken.

De regenboogkast nodigt iedereen uit om een boek uit de kast te halen en het ter plekke te lezen of om het op de tweede verdieping uit te lenen en mee te nemen naar huis. We zijn per slot van rekening een bibliotheek, voor iedereen.