home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Poëzielessen aan huis door Alexis de Roode

ma 6 apr 2020

Altijd al eens gedichten willen leren schrijven? Dicht jezelf door de quarantaine heen! Speciaal voor bibliotheek De tweede verdieping geeft dichter Alexis de Roode een online cursus poëzie schrijven. Gewoon vanuit huis, voor leden en niet-leden.

De cursus wordt vanaf vrijdag 10 april gegeven via de videoapp Zoom en bestaat uit groepssessies, huiswerk en individuele feedback. Je leert om woorden te vinden voor wat we meemaken in deze tijd. Deze gedichten over corona worden ingediend op coronagedicht.nl, opgericht door de Dichter des Vaderlands, Tsead Bruinja. Je gedicht wordt dus meteen gepubliceerd!

Oefenen en feedback

De cursus bestaat uit 8 online lessen van 1 uur, verdeeld over 4 weken: twee lessen per week. Tijdens de lessen krijgen de deelnemers oefeningen om hun associatievermogen op te rekken, woorden met impact te gebruiken en het toeval mee te laten spelen. Ook wordt er volop geëxperimenteerd! Bij elke les hoort huiswerk, dat gegeven wordt via Slack. De cursus neemt per week minimaal 4 uur in beslag. Maar langer werken aan de huiswerkgedichten kan natuurlijk altijd. De deelnemers geven feedback op elkaars werk. Daarnaast kun je vier keer persoonlijk feedback krijgen van Alexis de Roode in een korte belsessie.

Geef mij een wonder

Alexis de Roode (1970) debuteerde in 2005 bij Uitgeverij Podium met de dichtbundel Geef mij een wonder. Sindsdien verschenen nog drie dichtbundels van deze dichter, die lesgaf aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De dichter heeft eerder ook een workshop over rebelse gedichten gegeven bij De tweede verdieping. Momenteel zit De Roode in corona-retraite in Utrecht en daarom schrijft hij elke dag een gedicht. Doe je met hem mee? Let op: aan de cursus kunnen 6 deelnemers meedoen. Geef je dus tijdig op!

Kosten en data

Normaal kost een online cursus van Alexis de Roode 300 euro. Speciaal voor De tweede verdieping heeft de dichter een aanbieding: 40 euro voor leden en 65 euro voor niet-leden. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Poëzieworkshop. Het bedrag mag overgemaakt worden op NL95 RABO 0118 6229 43 o.v.v. code 20 poezieworkshop. Wat heb je verder nodig? Voor de apps Zoom en Slack is een computer en/of smartphone met internet en email nodig. En natuurlijk je eigen creativiteit…

De lessen vinden plaats op vrijdag 10 april, maandag 13 april, vrijdag 17 april, maandag 20 april, vrijdag 24 april, maandag 27 april, vrijdag 1 mei, maandag 4 mei en vrijdag 8 mei. Het is mogelijk om bij de tweede les aan te haken. Neem voor meer informatie contact op met Gina van den Berg: 06-26941233.