home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Opvoeden doe je samen

di 29 sep 2020

Wat vind je belangrijk om je kinderen mee te geven in de opvoeding? Wat voor soort ouder wil je zijn voor hen? En hoe zorg je tegelijkertijd goed voor je gezin én goed voor jezelf? 
In de Week van de Opvoeding (5 t/m 11 oktober) draait alles om informatie, ontmoeting en uitwisseling rondom het ouderschap. 

Ouder-kindochtend

Bij De tweede verdieping kun je hiervoor niet alleen in deze ene week terecht, maar het hele jaar door. Tijdens onze Ouder-kindochtenden (elke woensdag, 10.00 tot 11.00 uur) kunnen ouders, grootouders en kinderen samen lekker spelen, lezen en ontspannen. Samen deel je je ervaringen, bespreek je waar je tegenaan loopt, en wissel je tips uit. 

Bewegen met Bewegenboog

In oktober staat het onderwerp ‘Lekker gezond’ centraal tijdens de ochtenden. Op 7 oktober komt Mariska Bogaerds van Bewegenboog tijdens de Ouder-kindochtend langs en kunnen kinderen (0 t/m 3 jaar) lekker bewegen tijdens het voorlezen.

Aanmelden voor deze activiteit kan via: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Ouder-kindochtend 7 oktober. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal 12 gezinnen meedoen. VOL = VOL.

Mariska’s boeken ‘Saartje wil een taartje‘ en ‘Thijsje wil een prijsje‘ zijn binnenkort verkrijgbaar in onze bibliotheek. Je kunt deze nu al reserveren.

Diverse leuke activiteiten in de Week van de Opvoeding

Volg de webinar opvoeden, stel een vraag tijdens het telefonische spreekuur van Geynwijs op school of van samenwerkingsverband Profi Pendi en leer meer over ‘wat te doen bij de meest voorkomende kinderongelukken‘… Niet alleen in de bibliotheek, maar door heel Nieuwegein heen worden activiteiten georganiseerd die in het kader staan van opvoeden.

Opvoedcollectie

Op zoek naar meer informatie over opvoeden en het ouderschap? In De tweede verdieping vind je een uitgebreide opvoedcollectie op de jeugdafdeling.  
 
Misschien bieden je de onderstaande boeken inspiratie voor het ouderschap?