home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Online Summerschool: Korte verhalen schrijven

vr 29 mei 2020

“Een goed verhaal is een vak apart,” aldus schrijver en columnist Mohammed Benzakour in een pleidooi voor het genre, dat hij samen met auteur Annelies Verbeke opstelde.   

De kneepjes van dit ‘aparte vak’ reikt Benzakour je graag aan in de 4-delige online cursus ‘Korte verhalen schrijven, georganiseerd in samenwerking met De tweede verdieping.  

Foto: Roelof Pot

Tijdens de online bijeenkomsten gaan deelnemers aan de slag met live schrijfoefeningen en huiswerkopdrachten om van hun teksten pakkende en leesbare korte verhalen te maken.  

Mohammed Benzakour (Marokko, 1972) is naast schrijver ook columnist, essayist, socioloog, schaker, imker, visser en amateur astronoom. Als eigenzinnig opiniemaker stelt hij regelmatig kwesties op het breukvlak van cultuur en religie aan de orde. Onlangs publiceerde hij De ogen van Fadil, een bundel korte verhalen. 

Data 
De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond: 15, 22 en 29 juni en 6 juli van 20:00 tot 21:30 uur via Teams. 

Kosten 
De kosten bedragen € 45 voor bibliotheekleden (of clubcardhouders) en € 60 voor niet-leden. 

Aanmelden 
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: actie@detweedeverdieping.nu  o.v.v.: ‘Kort Verhaal’. Vermeld in je bericht ook je telefoonnummer en pasnummer of clubcardnummer (beginnend met 083). Je ontvangt van ons een factuur en na betaling de link voor online deelname. 

Let op: er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.