home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Oktober=maand van de geschiedenis

di 21 sep 2021

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema ‘Aan het werk’.  Honderden bibliotheken en andere culturele organisaties brengen geschiedenis deze maand voor het voetlicht middels talloze leuke evenementen. Ook bij De tweede verdieping kun je terecht voor allerlei lezingen en voorleesmomenten.

  • Op donderdag 14 oktober is er de lunchpauzelezing ‘Oorlog gaat een mensenleven mee’.  Nieuwegeinse schrijfster Renée Blom leest voor uit haar nieuwe boek Vernietst en wordt geïnterviewd door Gina van den Berg.
  • Op donderdag 21 oktober is er een lunchpauzelezing over 50 jaar Nieuwegein met burgemeester Backhuijs. Bij de lezing van burgemeester Frans Backhuijs wordt ook het boek ‘Nieuwegein 50 jaar, Gepland Gelaagd Geslaagd’.  uitgegeven door de Historische Kring Nieuwegein, gepresenteerd. 
  • Op woensdag 27 oktober is er een voorleeslunch waarbij allerlei historische verhalen worden voorgelezen onder het genot van heerlijke broodjes.
  • Op donderdag 28 oktober is er de Nieuwegeinlezing Middeleeuws Zwaard. Op bedrijventerrein Het Klooster zijn de laatste jaren spectaculaire vondsten gedaan. Eind 2020 werd namelijk bekendgemaakt dat er een bijzonder goed bewaard gebleven middeleeuws zwaard werd gevonden. Deze lezing is een samenwerking van de Historische Kring Nieuwegein met de bibliotheek.