home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Nationale Voorleesdagen | Coco kan het!

wo 6 jan 2021

Coco is een kleine vogel die haar nest moet verlaten. Maar hoe? Ze vindt het best eng. Moed verzamelen, elkaar steunen, een klein duwtje in de rug krijgen: daar gaat het over in het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen. Het boek is prentenboek van het jaar 2021 én staat daarom centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari.

Voorleeschallenge

Op onze Instagram en Facebook vond je tijdens de Nationale Voorleesdagen uitdagingen om samen uit te voeren. Met je kind, je zusje, buurjongen of huisdier: voorlezen is voor iedereen. #voorlezenmaaktjeleuker

Woensdag 20 januari: Voorleespicknick tijdens de ouder-kindochtend. Meld je aan en doe online mee!
Donderdag 21 januari: Coco woont in een hoge boom. Die kun je zelf ook knutselen! Bekijk de video (Instagram) of op Facebook om te zien hoe Anne van het jeugdteam een boom knutselt.
Vrijdag 22 januari: Kan jij Coco buiten vinden? Maak een foto van een mooie vogel.
Zaterdag 23 januari: Laat je zus, broer, vader of moeder voorlezen uit één van boeken uit de Prentenboeken top 10.
Zondag 24 januari: Coco springt van de tak om te leren vliegen. Kan jij springen om te leren lezen?  Plak een vouwblaadje met de volgende worden op de vloer: Coco, mama, vliegen, tak, blad, nest, vriend, kat, boom. Mama of papa roept een woord en jij spring op het juiste woord.  Zijn de woorden toe moeilijk of te makkelijk, pas het dan aan!  


Maandag 25 januari: Maak een vogelnest in je kamer om lekker in (voor) te lezen.
Dinsdag 26 januari: Heerlijke koekjes maken die Coco zó op zou smullen. Het recept vind je ook hier.
Woensdag 27 januari: Coco daagt zichzelf uit om te vliegen. Daag jezelf daarom uit om een parcours in huis te maken en deze succesvol uit te voeren.
Donderdag 28 januari: Schrijf letters (A/B/D/E/G/I/L/M/N/V) op een stukje wc- of keukenrol en maak woorden: vliegen, springen, blad, dromen, vogel en bomen.
Vrijdag 29 januari: Knutsel een mooie vogel!
Zaterdag 30 januari: Speel het verhaal van Coco kan het na voor publiek (ouders, een knuffel of huisdier).

Bekijk de opdrachten terug door te klikken op de highlight op het Instagramprofiel. Laat je ons zien hoe je de challenge uitvoert? Tag ons dan op Instagram en/of Facebook of stuur een mailtje naar redactie@detweedeverdieping.nu.

https://www.youtube.com/watch?v=JM60uR9Z5p4

Download de kleurplaat

Dans en kleur met Coco

Het vrolijke liedje ‘Coco kan het!‘ is speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.

Meer voorleesboeken

Samen met Coco kan het! zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die samen de Prentenboek Top 10 vormen. Je vindt ze op onze website.

Verrassingspakketjes voor jeugdleden

Het is mogelijk om voor jeugdbiebleden van 0 t/m 6 jaar een verrassingspakket met zes leuke boeken aan te vragen. Je kunt dit boekenpakket aanvragen door te mailen naar klantenservice@detweedeverdieping.nu of te bellen naar 030-6045834. Geef hierbij het pasnummer en de leeftijd van je kind door, samen met eventuele favoriete onderwerpen. Wij zorgen voor een tasje met passende boeken die in de bieb opgehaald kan worden om samen lekker uit (voor) te lezen.  

Ouder-kindochtend

Wil je heel het jaar door tips over leuke voorleesboekjes en voorlezen? En vind je het leuk om met andere ouders in contact te komen? Misschien is onze Ouder-kindochtend dan wat voor jou.

© Illustraties afkomstig uit Coco kan het! Loes Riphagen & Uitgeverij Gottmer.