home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Kunst met letters

wo 6 okt 2021

Bij auteurs denken we aan letters en bij kunstenaars aan schilderijen. Maar wat gebeurt er als iemand beide disciplines beheerst? Dat zie je rondom de kolom in de bibliotheek. Momenteel hangt daar werk van Ton de Gruijter en Liz Ditters.

Ton de Gruijter is voornamelijk bekend door zijn gedichten. Hij heeft een aantal gedichtenbundels geschreven en maakt dit jaar elke maand een Stadsgedicht ter gelegenheid van 50 jaar Nieuwegein. Sinds enige tijd is hij meer tijd gaan besteden aan het maken van tekeningen, vaak met oostindische inkt.
Op verzoek van de bibliotheek heeft Ton een gedicht gemaakt voor een boekenlegger en deze ook geïllustreerd. De boekenlegger is gratis in de bibliotheek verkrijgbaar.
Diverse tekeningen van hem die in de bibliotheek hangen zijn voorzien van een eigen gedicht.

Liz Ditters kan eigenlijk niet kiezen tussen schrijven en schilderen. Ze vindt beide het allerleukste om te doen. Haar werk in de bibliotheek kenmerkt zich door letters. Dat kunnen heldere teksten zijn, maar ook een soort geheimschrift, waarvan ze wedt dat (bijna?) niemand die kan ontcijferen. Wil je de uitdaging aangaan? Als je er niet uitkomt, mag je Liz mailen of bellen om een aanwijzing.

Het werk van Ton en Liz is in ieder geval de hele maand oktober in de bibliotheek te bezichtigen tijdens openingstijden.