home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Kinderboekenweektips | De Middeleeuwen

wo 8 jul 2020

Tel samen met ons af van de prehistorie tot nu! Wist je dat de Kinderboekenweek 2020 al over 12 weken van start gaat? Tijdens de Kinderboekenweek van 30 september t/m 11 oktober 2020 gaan we terug in de tijd met het supergave thema: En toen? 

Duik daarom dit keer samen met ons de duistere Middeleeuwen in met deze tips.

Kinderen (óók leuk voor volwassenen)

Herinner je je nog Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman? Het boek is dé klassieker onder de jeugdboeken (en inmiddels ook jeugdfilms) over de Middeleeuwen. Leuk om te (her)lezen, alleen of samen met je kinderen (vanaf 9 jaar, zelf lezen vanaf 12 jaar).

Reserveer deze klassieker nu als boek, film of luisterboek!

Illustratie uit Kruistocht in spijkerbroek

Tijdens een rondleiding door het ondergrondse Middeleeuwen Museum komt de bekende muis in Het Toverslot terecht in een andere wereld, die van de Ridders van de Orde van de Salamanders. Een spannend en fantasievol avontuur vol weetjes over de Middeleeuwen.

Volwassenen

In de Middeleeuwen zijn veel prachtige kastelen gebouwd. Dit zijn de – volgens dit boek – 100 mooiste kastelen van de wereld. Een boek met fantastische foto’s, mooie anekdotes en uitgebreide historische beschrijvingen.

Jeugd media

Wie aan de Middeleeuwen denkt, denkt vaak aan ridders en kastelen maar ook de periode van de wilde Vicking-stammen valt in de (vroege) Middeleeuwen. Veel ouders zijn opgegroeid met de serie rondom Wickie, de kleine Vicking. Nu is er een nieuwe film rondom dit jongetje in de bioscoop.

Zien we je binnenkort in de Renaissance? Of reis terug naar de prehistorie, de oudheid of het Romeinse Rijk.