home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Inzameling vreemd geld in de bieb

di 23 jan 2024

Terugkomen van vakantie en nog munten en biljetten uit dat land hebben waar je niets meer mee kunt. Maar waardeloos is het niet! Daarom staat sinds de zomer van 2023 de geldbox van de Lionsclub Nieuwegein in bibliotheek De tweede verdieping.
Deze Lionsactie, landelijk bekend onder de naam “Vreemd en oud geld” zamelt geld in voor oogoperaties voor blinden en slechtzienden uit ontwikkelingslanden, waarbij deze mensen in veel gevallen weer kunnen zien en weer kunnen lezen!

Door de giften van de bibliotheekbezoekers was de box zo goed gevuld, dat deze tussentijds geleegd moest worden. Dit gebeurde onder toeziend oog van de President van de Lionsclub Nieuwegein, Pamela Blatt en directeur van bibliotheek De tweede verdieping, Roel Zuidhof. In de box zat briefgeld uit vele landen, (oude) munten maar ook euro’s en dollars. Geld is geld.

Heb je nog (vreemd) geld over? De inzameling gaat nog steeds door. De bibliotheek is open op werkdagen van 12.00 uur – 20.00 uur en op zaterdag van 09.00-17.00 uur.