home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

‘In de spiegel kijken gaat om meer dan je uiterlijk’

ma 22 mei 2023

Wat betekent vrijheid voor jou? En wanneer voel jij je écht vrij? Een veelbesproken vraag op maandag 22 mei in Robuust tijdens de Gesprekskring senioren. Het thema van deze maand is: ‘Kijk in de spiegel’. Met als speciale gast Tessa Schiethart.

Parachutesprong

Vrijheid heeft voor iedereen een andere betekenis en dat komt maar al te goed naar voren tijdens deze Gesprekskring. Deelnemers deelden hun eigen ervaringen en meningen. Er werden stellingen voorgelegd en zo ontstonden er mooie gesprekken. Ook werden er oefeningen gedaan om te kijken wat vrijheid voor jou betekent. Zo vertelde een 70-jarige vrouw over een parachutesprong die ze heeft gedaan en hoe vrij ze zich toen voelde.

Zien en gezien worden

Tessa Schiethart heeft een wijnvlek op haar gezicht en is hierdoor beperkt in haar zicht. Hierover heeft zij een boek geschreven: Zien en gezien worden. Verder is ze docent huidtherapie en begeleidt ze vrouwen met hun relatie tot huid, schoonheid en zichtbaarheid in haar bedrijf To Face The World. Onder het genot van een heerlijke lunch kwam zij hierover vertellen. Het onderwerp ‘Kijk in de spiegel’ past helemaal in haar straatje. Volgens Tessa is ‘Kijk in de spiegel’ je goed voelen in je eigen lichaam en bezig zijn met je innerlijk. Ook tipte ze oefeningen die je kunt doen om je beter in je vel te voelen. Het was een erg inspirerend gesprek en er werd aandachtig geluisterd naar Tessa. De activiteit werd gesponsord door City en Robuust in het kader van Fit & Zo. De Gesprekskring senioren wordt georganiseerd door het Centrum voor Levensvragen Lekstroom in samenwerking met de bibliotheek.

Wil je Tessa’s boek lezen? Dat kan! Kom naar de bibliotheek om het boek te lenen en haar inspirerende verhaal lezen.

Tekst: Lisa Knoop