home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

‘Het voelde als een cadeautje…’

di 9 feb 2021

Foto: Kim Krommert

Aan de ene kant waren we blij toen bij de derde lockdown de bibliotheken tenminste nog wel open mochten blijven om reserveringen op te halen. Maar aan de andere kant bleef het knagen: waar bleef de lol van het zelf boeken uitzoeken? Vooral jonge kinderen zagen we doorgaans dagelijks de bakken met prentenboeken doorsnuffelen op zoek naar aantrekkelijke boeken. En dat kon nu niet meer.

Helaas konden we geen uitzondering maken, ook niet voor die jonge kinderen. Dus kwamen we op het idee van verrassingtasjes: geef de leeftijd van je kind door plus de onderwerpen waar hij/zij graag over leest, en wij zorgen dat er een tasje met boeken klaarligt. En omdat het de Nationale Voorleesdagen waren, deden we er gelijk wat extra spulletjes bij zoals het vingerpoppetje Coco van het Prentenboek van het Jaar.

We werden direct overstelpt door aanvragen. En het werd zeer gewaardeerd door de ouders en hun kinderen. Een paar reacties:

Ze waren erg enthousiast over de tasjes. Het was natuurlijk spannend omdat ze het zelf niet uitgezocht hadden. Dat er ook nog een pinguin bij inzat, maakte de verrassing extra groot. Ik ga ‘100 %’ zeker nog een keer gebruikmaken van deze actie tijdens de lockdown.
(Mevrouw Helmes, moeder van Vic en Boaz)

Het voelde als een cadeau, zo’n tasje! Mijn jongste dochter Sophie Janne (4) vond het lastig dat de scholen dicht waren en las daarom graag over school. De kleurplaat van Coco kan het! zorgde ook voor extra afleiding.
(Mevrouw Zoet)

Wat een succes! We hebben al bijna alle boeken gelezen.
(Mevrouw Krommert)

Ook een pakketje voor je (klein)kind van o t/m 6 jaar aanvragen? Stuur dan een mail naar klantenservice@detweedeverdieping.nu of bel naar 030-6045834. Geef hierbij het pasnummer en de leeftijd van je kind door, samen met eventuele favoriete onderwerpen. Wij zorgen voor een tasje met passende boeken die in de bieb opgehaald kan worden om samen lekker uit (voor) te lezen.