home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Geslaagde wintereditie Gluren bij de Buren Nieuwegein

ma 6 feb 2023

Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in Nieuwegein. Gluren bij de Buren is een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert.

Thunderbeer met Gina van den Berg in de Componist

In 23 Nieuwegeinse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten en bij Buurtplein de Componist ook tussen de boeken! Met een kopje warme koffie of thee en zelfgebakken lekkers genieten de bezoekers van de optredens.

Bij Buurtkamer de Groote Hond trad Tuskhead op en bij Buurtplein de Componist kon er op uitnodiging van de bibliotheek namelijk geluisterd worden naar lokale talenten Zeeep en Thunderbeer. Programmamaker Lara: “Ik heb het erg naar mijn zin gehad vandaag. De optredens die ik heb bezorgd waren druk en erg gezellig. Zo is er een nieuw stel komen wonen in een van de wijken en had de buurt uitgenodigd om langs te komen. Alle drie de speeltijden waren erg druk bezocht. Dit maakt Gluren bij de Buren echt een succes!”

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in o.a. Amersfoort, Utrecht en Soest. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart.

Hoofdfoto: Kees van den Heuvel