home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Gemma Wiegant treedt af als bestuurder

di 30 nov 2021

Rijen mensen voor de deur, popelend om naar binnen te gaan. Boekenstapels zo hoog dat er niet overheen te kijken was.* Hét beeld van de Nieuwegeinse bibliotheek in 1986. Het jaar waarin Gemma Wiegant in dienst kwam bij de bibliotheek. Zij heeft zich decennialang ingezet voor ‘haar’ bieb, sinds 2008 als bestuurder. En nu is het tijd om deze functie over te dragen. Wél mag de bieb blijven genieten van haar expertise bij de stichting, omdat ze als strategisch adviseur aanblijft. 

Gemma Wiegant wordt opgevolgd door Roel Zuidhof (54). Zuidhof werkte bij verschillende bibliotheken in Gelderland, het laatst als directeur van Bibliotheek Nijkerk. Hier lees je meer over hem.

Update: Koninklijke onderscheiding voor Gemma

Op vrijdag 10 december 2021 heeft Gemma Wiegant een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs gekregen. Hiermee is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gemma werd verrast met de onderscheiding bij haar afscheid als bestuurder van de bieb.

Bedankt!

Het team van de bibliotheek bedankt Gemma voor haar inzet door de jaren heen. Een bibliotheek die meegroeide met de stad en met de tijd en zowel gloriedagen als moeilijke tijden meemaakte. Gemma blikt terug: “Ook nu zijn het weer uitdagende tijden voor bibliotheken en tegelijkertijd liggen er zoveel kansen om een nieuwe maatschappelijke positie in te nemen en een brede bibliotheek te zijn met de behoeftes van inwoners voorop. We hebben het altijd samen gedaan: en langs deze weg wil ik iedereen bedanken die direct en indirect een bijdrage heeft geleverd aan het succes van De tweede verdieping.”

“Ik ben blij dat ik voor dit prachtige bedrijf mijn bijdrage mag blijven leveren, als strategisch adviseur.”

Gemma Wiegant

Certificering

De tweede verdieping heeft onlangs opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). In 2013 werd de bieb verkozen tot beste middelgrote bibliotheek van Nederland. En dat is slechts een greep uit de prijzenkast. Wil je meer weten over de bieb? Kijk dan op de over ons-pagina, of blader door onze informatiematerialen bij downloads.

*Citaat uit BOEK 50 JAAR NIEUWEGEIN, GEPLAND, GELAAGD, GESLAAGD. Te leen en te koop bij de bibliotheek.

Foto: Wild and Free Photography.