home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Feestje in de bieb

ma 6 dec 2021

Het is altijd feest in de bieb! Dat zeggen de deelnemers van het PLUS-café, dé plaats in Nieuwegein om andere 55-plussers te ontmoeten.

Vrijwilliger Hans vertelt dat hij zich erg gesteund voelde door het PLUS-café toen hij in de bijstand belandde: “Via het PLUS-café kwam ik in aanraking met een aantal Sociale Raadslieden uit Nieuwegein. Die hebben mij gelijk geholpen. Ik hoefde niet bang te zijn dat ik mijn huis moest verkopen. Vanaf dat moment kon ik weer lekker slapen.”

Community actieve senioren

Het PLUS-café is een community voor actieve senioren die wekelijks bijeenkomen op het Gezondheidsplein in de bibliotheek. De onderwerpen die besproken worden gaan over gezondheid, lifestyle, cultuur, digitale media, literatuur of een actualiteit.

Een reactie van een andere deelnemer: “Voor mij is het Plus-Café de beste activiteit ever! Toen ik er voor het eerst kwam, maakte ik een zware periode door, ontstaan door groot verlies. Door de gezelligheid op de middagen en de fijne contacten die daardoor ontstonden werd het allemaal lichter. Zo waardevol dit initiatief! Ook nu doet het zo goed iedereen weer te ontmoeten! Het geeft veel steun en moed.”

Ook een keer kennis maken met het PLUS-café? Elke maandagmiddag komen de deelnemers bij elkaar in de bibliotheek. Je bent van harte welkom!