home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Een middag vol Positieve Gezondheid

vr 1 jul 2022


Gezondheidsprofessionals en buurtbewoners staan klaar om met je in gesprek te gaan. In de patio kun je luisteren naar muziek en er is een lekker hapje en drankje. Vrijwilligers zitten klaar om je te helpen, maar ook voor een gezellig praatje. “Hier ontdek je waar Positieve Gezondheid over gaat. We zijn natuurlijk ook gewoon open voor een kopje koffie of thee, een lekker hapje en een praatje”, vertelt Jenny over de healthcheck die op 10 juni plaatsvond bij Buurtplein Galecop.

Als bezoeker kreeg je in één middag inzicht over je eigen gezondheid en over wat je kunt doen om je gezond te voelen. Een middag vol waardevolle activiteiten en workshops. En een prachtige kans voor de bibliotheek om samen te werken met onze (gezondheids)partners!

Meer dan alleen een gezond lichaam

Bezoeker Ineke Bouwman is vaak te vinden op het Buurtplein en vertelt dat ook deze bezoekjes bijdragen aan gezondheid. “Ik kom hier om te sporten, gezond voor mijn lichaam, maar ik kom nu veel vaker, bijvoorbeeld voor een kopje koffie en om te lunchen. Ik heb contact met andere mensen en ook dat is belangrijk, leuk en positief gezond. Contact gaat hier vanzelf. Ik vind het zo zinvol!”

Dat beaamt Jenny volmondig. “Het vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat ik onder de mensen blijf komen. Ik zorg thuis voor mijn man, en dit is mijn uitje. Ik vind gezelligheid en vertier. En dat gun ik andere mensen ook. Dus kom je huis uit, kom naar hier, babbel een beetje, drink een kopje koffie.”

En dat zag er zó uit, tijdens een geslaagde healthcheck:

Foto’s: Hillechien Boel

De healthcheck werd georganiseerd door bibliotheek De tweede verdieping, Sport-ID, Fysiotherapie Galecop, Gemeente Nieuwegein, wijkcoördinator Galecop, Hogeschool Utrecht, Saltro, Movactor, AHN, Nieuwegein Fietst!, Mindsteps, Healthy Progress, Galecop Geweldig en de buurtbewoners.

Nog meer inspiratie vind je op dinsdag 27 september tijdens de gratis miniconferentie Positieve Gezondheid in DE KOM! Bekijk het programma hier.

Samenwerken

Nieuwsgierig naar alle partners van de bibliotheek? Kijk dan op deze pagina. Of heb je een idee voor een gezamenlijke activiteit en/of interesse om langdurig met ons samen te werken? Stuur dan een e-mail naar info@detweedeverdieping.nu en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.