home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Dit wist je nog niet over Roald Dahl

zo 13 sep 2020

Vandaag is de geboortedag van de bekende schrijver Roald Dahl! Wie kent hem nu eigenlijk niet? Voor zowel kinderen als volwassenen schreef hij vele boeken waarvan een flink aantal ook verfilmd zijn. Op dit moment kun je bijvoorbeeld de GVR op Netflix bekijken. 

Maar wist je dit ook over de schrijver: 

  • Als kind wilde Roald dokter worden als je hem vroeg naar zijn toekomstdroom, maar dat je daarvoor heel lang naar school moest, tja, dat was weer wat minder. Dan maar… bij de Shell werken! 
  • Tijdens zijn tijd bij de Shell werd Roald voor drie jaar naar Afrika gestuurd, maar voordat deze drie jaar om waren brak de Tweede Wereldoorlog uit. 
  • Roald werd tijdens de oorlog piloot bij het Britse leger maar al tijdens de eerste vlucht stortte zijn vliegtuig neer.   
  • Na de oorlog begon Roald met schrijven, voor zijn eerste gepubliceerde verhaal ontving hij duizend dollar. 
  • Het eerste boek dat Roald schreef was een kinderboek, maar hij schreef ook verhalen en filmscripts voor volwassenen, zoals een filmscript voor James Bond. 
  • Het meest trots was Roald op zijn boek Matilda, maar de eerste versie vond hij zo slecht dat hij het boek helemaal herschreef. 

Wil je meer weten over Roald Dahl? Neem dan eens een kijkje op de speciale website van Uitgeverij De Fontein, hier vind je ook lesmateriaal. 

En natuurlijk hebben wij ook meer dan genoeg boeken van Roald Dahl in onze collectie