home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Deze zomer thuis? Vervelen hoeft echt absoluut niet!

wo 16 jun 2021

‘Veel kinderen blijven deze zomer in Nieuwegein. Daarom hebben we met ons jeugdteam in de bieb een heel uitgebreid en supertof programma voor kinderen in de vakantie samengesteld’, vertelt specialist jeugd en jongeren Susanne Mol. Tip: Scroll ook door voor de gave boekentips voor tieners!

Op reis in de bieb

Bekijk hier de BiebSafari-flyer

Tijdens de Summer School in de eerste en laatste week van de schoolvakantie kunnen kinderen van 8 tot en met 13 jaar aan de slag met techniek en wetenschap. Ze gaan onder andere robots bouwen en ze experimenteren erop los in het proefjeslab in de Media Makerspace. Ook leren ze hoe ze hun eigen game kunnen programmeren.

Tijdens de BiebSafari in de tweede, derde, vierde en vijfde week kunnen kleinere en grotere kinderen (4 t/m 12 jaar) op reis gaan naar bijvoorbeeld het fictieve Avontuurland en Leesland. In de verschillende landen valt veel te ontdekken! Bijvoorbeeld hoe je de beste foto’s maakt, hoe je je eigen boomhut bouwt en wat je allemaal leuks kunt maken met tie dye. Alle activiteiten in de bieb zijn gratis. Wil je meedoen aan de Summer School? Dan moet je lid zijn van de bieb. Je kunt ook tijdens de eerste bijeenkomst lid worden.

27 juli: Leesland, speurtocht safari | 29 juli: Fantasieland, survival kit
3 augustus: Onderzoekland, ontdekkingstocht | 5 augustus: Leesland, slaapfeest
10 augustus: Fantasieland, maak je eigen eiland | 12 augustus: Avontuurland, bouw je eigen hut
17 augustus: Onderzoekland, proefjes | 19 augustus: Avontuurland, fotosafari

Geina Zomerprogramma

Susanne Mol (Jeugdteam)

Is de agenda voor jouw smaak nog steeds niet vol genoeg met leuke vakantieactiviteiten? ‘Samen met MOvactor, theater DE KOM, gemeente Nieuwegein en SportID bieden we het Geina-zomerprogramma aan’, vertelt Susanne. ‘Het programma is nog niet helemaal rond maar wel staat al vast dat de bieb op vrijdagavond 20 augustus tijdens een kampvuuravond leuke spoken word-activiteiten organiseert. Iedereen van 12 tot 17 jaar die het leuk vindt om te rappen, te spelen met woorden en andere jongeren te ontmoeten is welkom.’


Meer weten over de verschillende activiteiten of meteen aanmelden? Neem een kijkje in onze agenda of ga naar de website van Geina Zomerprogramma.

Must read voor tieners!

  • DOR van Neal en Jarrod Shusterman: Wat doe je als de droogte aanhoudt en het leven een eindeloze lijst van verboden is? Een mooi verhaal over wat klimaatopwarming met de wereld kan doen.
  • Fin & Rye: het begon met een kus… van Harry Cook: Een mooi liefdesverhaal met een kop, een staart en een interessante ontwikkeling bij de diverse karakters. Het boek biedt diepgang waardoor je blijft lezen. 
  • Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas: Een absolute aanrader voor fans van de HongerspelenTwilight en Game of Thrones. Feyre (19) wordt gevangengenomen door een vijandig, magisch ras. Ze probeert te ontsnappen, maar raakt steeds meer verstrikt in het leven bij de vijand. 
  • H@ck van Mirjam Mous: Na onrustige jaren, waarin de wereld bijna ten onder ging aan natuurrampen en bestuurlijke chaos, is een nieuwe wereldorde ontstaan. Holden (17) en zijn zusje Prissy ontdekken dat er vreemde dingen gebeuren in de perfecte maatschappij waarin ze leven. 
  • Dansen in diep water van Laure van den Broeck: Na een vliegtuigongeluk komen elf meiden op een onbewoond eiland terecht. De verschillende karakters komen tot uiting en de groep raakt verscheurd. Een mooi boek voor tijdens de vakantie. 
  • De Tunnel van Anna Woltz: Wanneer het leven echt start voor de 15-jarige Jay ziet ze de stad onder haar ogen afbranden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit boek laat zien hoe jongeren deze oorlog beleefden.