home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

De Sint is in het land… boekentips van het team

di 16 nov 2021

Het heerlijke avondje komt eraan! Een heerlijke reden om samen met je kind een mooi boek over de sint erbij te pakken. Ons team vertelt welke boeken de moeite waard zijn om samen open te slaan.

HET GEHEIME BOEK VAN SINTERKLAAS

Het geheime boek van Sinterklaas

Let op, dit boek is voor kinderen die oud genoeg zijn om echt alles over Sinterklaas te weten (10+).

Dit uitgebreid historisch kinderboek is in 2020 Bekroond met een zilveren griffel en heeft mooie illustraties over de herkomst van Sinterklaas in verschillende landen. Naar het ontstaan en de oorsprong van zwarte piet wordt gegist aan de hand van drie historische theorieën (vanaf pagina 75). Eigenlijk kun je maar één ding met zekerheid zeggen over Piet: Hij verandert. En dat hij dat nu in de eenentwintigste eeuw weer doet, is dus niets nieuws. Het pas bij Piet.”

Boer Boris - Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

BOER BORIS, EEN PAARD VOOR SINTERKLAAS

Programmamaker digitale geletterdheid Kiki tipt het boek ‘Boer Boris, een paard voor sinterklaas’. Het paard van sinterklaas is gevallen en daarom vraagt de Sint of Knol (het paard van Boer Boris) wil helpen. Maar ja, hoe komt Knol op het dak? De kinderen zullen vast een heleboel ideeën hierover hebben. Wat zal Boer Boris doen?

Het huis van Sinterklaas, Naomi Tieman

HET HUIS VAN SINTERKLAAS

Specialist Jeugd & Jongeren Susanne raadt het volgende boek aan: Het huis van sinterklaas, want wat gebeurt er in het huis van Sinterklaas als hij niet thuis is? Dan dansen de kleine Pietjes op het dak! Het huis van Sinterklaas is een vrolijk Sinterklaasverhaal op rijm met fantasierijk illustraties.

Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek

HET GROTE SINTERKLAAS KIJK- EN ZOEKBOEK

Oud-pedagogische medewerker Annelien neemt in Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek een kijkje in de sinterlijke opslagplaats waar de Inpakpieten het speelgoed verzamelen en in de keuken waar de Bakpieten druk aan het werk zijn. Ontdek ook hoe de boot van Sinterklaas er vanbinnen uitziet en juich mee met de vele kinderen die Sinterklaas bij zijn aankomst verwelkomen. Er is zoveel te zien en te ontdekken!

Midden in deze bonte drukte zijn een heleboel dingen verstopt. Lees de tekst voor en laat je kind zoeken, kijken en ontdekken!