home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Info over corona

di 2 jun 2020

In de regio Wuhan in China brak in december 2019 het (nieuwe) corona-virus uit. Dit virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Het virus heeft zich ook in Nederland verspreid. De meeste patiënten met het virus hebben koorts en luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen of kortademigheid.

Om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, vermijden we drukke plekken, houden we 1,5 meter afstand, werken we zoveel mogelijk thuis en blijven we thuis bij verkoudheids-/griepklachten. Maatregelen waar je goed op kunt letten zijn o.a.:


Blijf thuis en laat je testen bij klachten

Iedereen die klachten heeft (hoesten, koorts, verkoudheid, plotseling verlies van smaak en geur etc.) kan een test laten doen. Op die manier kan de overheid ook de verspreiding van het virus controleren.

Een afspraak maken kan op twee manier:

  • Telefonisch. Bel met 0800-1202 voor de coronatest en houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Je vindt dit nummer op jouw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.
  • Online. Via Coronatest website. Log in met uw DigiD.

Blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.


Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Alle spelregels rondom je bibliotheekbezoek vind je hier.


Zorg goed voor jezelf!

Gezond leven houdt de weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. Gezond leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met kleine stappen maak je al een verschil! Tips vind je o.a. op de poster Zorg goed voor jezelf.


Meer weten over het virus en info in andere talen?

Begrijpelijke informatie over het coronavirus in andere talen vind je hier. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd wat het coronavirus is.