home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 99 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 15 nov 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Een historische excursie langs de vijftig invloedrijkste boeken aller tijden. Van het Epos van Gilgamesj en de filosofische werken van Plato en Confucius tot de tijdloze werken van William Shakespeare. Maar ook belangrijke werken van recentere auteurs zoals Stephen Hawking en Nelson Mandela. Dit boek geeft een snelcursus over de boeken die bepalend waren in het verloop van de wereldgeschiedenis.

Je vindt het boek in onze catalogus: Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken / Daniel Smith

Frida’s coole klimaatboek

Klimaatverandering is het actuele thema van dit boek, dat zogenaamd geschreven is door Frida (12). Met veel gevoel voor humor legt Frida eerst uit wat klimaat eigenlijk is. In 33 korte thema’s gaat ze o.a. in op hoe de verwarming tot stand kwam en wat we kunnen én moeten doen om het tij te keren. Frida maakt goed duidelijk dat het broodnodig is om meer bewust met het klimaat om te gaan; af en toe proef je haar boosheid over het ‘domme klimaatgedrag’ dat we er allemaal op nahouden. Ze geeft heel concrete tips over hoe we de beste keuzes kunnen maken én laat zien dat je als kind invloed kunt uitoefenen door bijv. je ouders te helpen met het kiezen van de minst belastende boodschappen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Frida’s coole klimaatboek / Moniek Vermeulen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!