home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 98 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 9 nov 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Welkom bij de club

Thomas werd geboren met een andere naam en in een ander lichaam. Na een lange periode zich niet zichzelf gevoeld te hebben, besluit hij te worden wie hij echt is. Wanneer zijn transitie helemaal klaar is, merkt Thomas dat er toch nog steeds veel vooringenomen reacties zijn. Hij besluit het roer om te gooien en start met een nieuwe baan, op een nieuwe plek en begint met daten. Zelfs op deze nieuwe plek gaat het echter niet vanzelf. Hij merkt dat de meeste mensen erg in hokjes denken en verschillend reageren.
Actueel onderwerp voor liefhebbers van literatuur over bewustzijn, homoseksualiteit en transseksualiteit.

Je vindt het boek in onze catalogus: Welkom bij de club / Thomas van der Meer

Kilometers zonlicht

Een indringende jeugdroman over een wandeltocht die alles verandert. Peer loopt weg van zijn slechte cijfers, de ruzies thuis en misschien nog wel het meest van zichzelf. Leonne loopt ook, voor haar vlog over het klimaat. Wanneer Peer en Leonne elkaar onderweg tegenkomen, voelt Leonne meteen: deze jongen houdt iets voor haar verborgen. Ze proberen elkaar te ontlopen, maar komen elkaar telkens weer tegen op de route. Tot ze er niet meer omheen kunnen: zij moesten elkaar ontmoeten.

Je vindt het boek in onze catalogus: Kilometers zonlicht / Marike Goslinga

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!