home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 97 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 1 nov 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

De wesp : de geheimen van een onmisbaar insect

Blij dat het de zomer en het wespenseizoen voorbij is? Wespen hebben niet bepaald een goed imago. Onterecht, stelt entomoloog Seirian Sumner — als insectenverdelgers en bestuivers zijn wespen van groot belang voor ecosystemen en de biodiversiteit. Sumner leidt de lezer door de wondere wereld van de wesp die een grote variëteit aan soorten kent. De wesp onderscheidt zich door zijn bijzondere cognitieve vaardigheden en zijn koloniestructuren hebben ons geleerd hoe altruïsme zich in de natuur heeft ontwikkeld. Het boek leest prettig, mede door de anekdotes uit de werkpraktijk van de auteur.

Je vindt het boek in onze catalogus: De wesp / Seirian Sumner

Op zoek naar muziek : stimuleer taal bij je kind met dit muzikaal verhaal

Dot gaat op zoek naar muziek in de oren en de slurf van een olifant en bouwt een muzikaal feestje met haar vriendjes. Het boek bevat naast het verhaaltje ook instructies voor activiteiten voor taalverrijking en -stimulering. Het boek is geschikt om voor te lezen en samen op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van de muziek.

Je vindt het boek in onze catalogus: Op zoek naar muziek / Ann De Craene

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!