home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 96 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 25 okt 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Wetenschap is geen mening : klimaat, energie en stikstof uitgelegd

Valt het wel wat mee met het klimaat of stevenen we af op een ramp? Veel mensen mengen zich in de discussie, soms met argumenten die meer gebaseerd zijn op overtuigingen dan op feiten. Dit boek is een overzicht waarin enkele thema’s die te maken hebben met natuurwetenschap wordt uitgelegd. Zo komen de stikstofcrisis, energiecrisis en klimaatverandering aan bod. Het boek legt de oorzaken van deze problemen en algemene wetenschappelijke theorieën en wetmatigheden uit op een voor leken toegankelijke manier, zodat zij zich meer kunnen verdiepen in de materie. Met verhelderende schema’s en illustraties. De auteur is docent scheikunde en natuurkunde.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wetenschap is geen mening / Roel Grit

Het grote niet te vermijden verhalenboek

Voor het eerst gaat het Boekenweekgeschenk niet door een Nederlandse auteur worden geschreven. Als protest tegen dat besluit van het CPNB heeft uitgeverij Lemniscaat een verhalenbundel samengesteld met 30 verhalen en 11 gedichten voor kinderen vanaf tien jaar van Nederlandse auteurs, zoals Pieter Koolwijk, Anke Kranendonk en Joyce Pool.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het grote niet te vermijden verhalenboek

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!