home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 95 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 18 okt 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

25 zondagen wandelen & groen : ontdek het groen in leuke steden & dorpen van Nederland (en België)

Een zondagse gids met wandelingen voor één dag in Nederland en België. Deze gids is vooral gericht op tuinen, parken, groene straatjes en duurzame adressen. Met volop tips zoals waar de auto te parkeren en met leuke adresjes. De auteur weet waar ze het over heeft, want ze gaat het liefst elke zondag op pad om de leukste plekken van Nederland en België te ontdekken.

Je vindt het boek in onze catalogus: 25 zondagen wandelen & groen / Ellie Brik

Gif in het dierenrijk

Een leerzaam jeugdboek over giftige dieren, met informatie over waarom sommige dieren giftig zijn, hoe ze aan hun gif komen en wat men met gif kan doen. Aan bod komt het gevaar van gif, maar ook de genezende krachten. Er is aandacht voor onder meer slangen, wespen, kikkers, padden en kwallen. Auteur Mátyás Bittenbinder is een jonge bioloog en promovendus die onderzoek doet naar slangengif.

Je vindt het boek in onze catalogus: Gif in het dierenrijk / Mátyás Bittenbinder

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!