home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 94 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 11 okt 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Taalmysteries : raadselachtige feiten van grote en kleine talen

Was er ooit een oertaal? Bestaat een universele gebarentaal? Is het mogelijk om alle woorden in een taal te tellen? Hoe komt het dat complimenten averechts kunnen werken? Waarom zijn sommige versprekingen logisch? En: Hoeveel kleuren heb je nodig in een taal? Allemaal vragen op het gebied van taal en taalwetenschap. Taalonderzoekers en taaldocenten van de Universiteit van Amsterdam hebben geprobeerd om er een antwoord op te geven.

Je vindt het boek in onze catalogus: Taalmysteries / Alla Peeters

Dansende vogels en de zingende apen

Hoe trekken dieren elkaars aandacht? Dat leer je in dit prentenboek. Zo zijn er pinguïns die indruk proberen te maken met de mooiste steen, flamingo’s die imponeren met dansbewegingen en gibbons die met zang hun liefde verklaren.

Je vindt het boek in onze catalogus: Dansende vogels en de zingende apen / Smriti Prasadam-Halls

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!