home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 93 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 27 sep 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

De dag dat de wereld kantelde : 11 september 2001

Stripboek over de aanslag op de Twin Towers van het World Trade Center in New York op 11 september 2001. Door de ogen van tiener Juliette uit Frankrijk wordt deze gebeurtenis gevolgd. De ballonstrip behandelt ook de dagen, maanden en jaren na de gebeurtenis en ook hier krijgt de lezer mee hoe Juliette dat allemaal heeft beleefd. De combinatie van feiten over de gebeurtenis, de nasleep en het verhaal van Juliette is verrassend en steekt goed in elkaar. Het stripverhaal is erg leerzaam, op een prettige en verrassende manier. Voor jongeren vanaf 15 jaar maar zeker ook interessant voor volwassenen.

Je vindt het boek in onze catalogus: De dag dat de wereld kantelde / Héloïse Chochois

Peperkoekpoep

Boek met dertien korte verhalen over Pim, Mo, Kaatje en Stijn, opgebouwd uit woorden met één specifieke klank. Deze verhalen stimuleren het klankbewustzijn bij jonge kinderen. Dit is een belangrijke vaardigheid voor het leren praten op jonge leeftijd en ook voor het leren lezen en schrijven op latere leeftijd. Auteur Margoke Nijssen is klinisch linguïst en gespecialiseerd in taalontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Peperkoekpoep / Margoke Nijssen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!