home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 91 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 13 sep 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

De wortel van de beschaving : hoe wiskunde onze wereld heeft gevormd

Wiskunde is de basis voor kunst, architectuur, bestuur en andere aspecten van de beschaving. Zo werd met behulp van calculus de Tweede Wereldoorlog gewonnen door de geallieerden én de HIV-epidemie tot stilstand gebracht. In dit boek neemt de auteur de lezer mee op een reis door de geschiedenis en geeft hij diverse voorbeelden van het belang van wiskunde.

Je vindt het boek in onze catalogus: De wortel van onze beschaving / Michael Brooks

Racisme : stop de pijn

In dit boek leren kinderen wat ze kunnen doen als iemand zich racistisch tegen hen of iemand anders gedraagt, wat voor gevoelens daarbij komen kijken en wat racisme precies is. Met verhalen van kinderen, adviezen en vragenopdrachten. De auteur werkt rond mensenrechten en kinderrechten, armoede en ongelijkheid en rond racisme en inclusie.

Je vindt het boek in onze catalogus: Racisme / Naima Charkaoui

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!