home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 90 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 30 aug 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Vrouwen van Utrecht: cultuurhistorische wandeltocht

Ook vrouwen hebben een belangrijke rol hebben gespeeld in de Utrechtse geschiedenis. Bekenden zijn kluizenaar zuster Bertken, verzetsstrijders Truus van Lier en Belle van Zuylen. Met dit boek maak je een wandeling door de stad Utrecht, langs de punten die nog doen herinneren aan hen. Ook leidt de gids langs beelden van vrouwelijke kunstenaars, laat sporen van hekserij zien en besteedt aandacht aan het Utrechtse icoon Nijntje. Met vele foto’s en illustraties in kleur.

Je vindt het boek in onze catalogus: Vrouwen van Utrecht / Judith Schuil

Het boek van alle mensen, dieren en dingen: uit de schatkamers van Querido

Uitgeverij Querido bestaat al ruim 100 jaar en heeft ook jeugdboeken uitgegeven. In dit dikke boek zijn 68 jeugdverhalen en gedichten opgenomen uit de eerste 50 jaar van Querido’s jeugdfonds. Met onder andere Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt, maar ook Madelief van Guus Kuijer en fantasierijke verhalen van Imme Dros en Rindert Kromhout. Een feest van herkenning voor ouders, maar ook leuk voor hun kinderen om kennis mee te maken.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het boek van alle mensen, dieren en dingen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!